חברי הר"י
דוא"ל:
סיסמא:
זכור אותי?      

ניווט

חדשות    

חדשותnews

כך תשרדו את שארית ימי הקיץ בלי לעלות גרם במשקל

קפה ברד? זה יעלה לכם למעלה מ-500 קלוריות, לכו על הגרסה הדיאטטית עם 123 קלוריות בלבד. פירות רבים על חוף הים? הם רק יגרמו לכם להיות יותר רעבים אחר-כך. הקיץ כמעט מאחורינו, אבל הפיתויים שלו עדיין כאן. כך תישמרו


א נופלים למלכודת:

  • פירות זה בריא אלא שהבעיה נעוצה במדד הגליקמי הגבוה שלהם (נספגים בדם במהירות ומעלים את רמת הסוכר באופן חד, מה שגורם לתחושת רעב מוקדמת). לכן עדיף לצרוך פירות בעלי מדד גליקמי נמוך כמו דובדבנים,
      סלסלת פירות  
    בתפריט מחיר (קלוריות)
    בננה 80
    פלח אבטיח 50
    מלון (כוס) 50
    תות (כוס) 50
    שזיף 40
    12 ענבים 40
    אפרסק 40
    תותים או אשכולית, מאשר פירות שלהם מדד גליקמי גבוה כמו מנגו, אבטיח, מלון או בננה.
  • לא אוהבים ארטיקים דיאטתיים? לכו על כאלה שהבסיס שלהם שרבט ללא שומן.
    הכי ותיק וטוב: ארוחה קלה המורכבת מסנדוויץ' מלחם מלא עם ביצה / טונה / גבינה / פסטרמה. הוסיפו גם ירק - עלי חסה, פלפל ומלפפון - כדי להגדיל את תחושת השובע.
  • מאחורי הקלעים:
  • כשתצאו מהמים תחושו רעב, אבל לא בגלל ששרפתם יותר מדי אנרגיה בזמן ששחיתם. תחושת הרעב קשורה לשינויים הורמונליים החלים בזמן שהגוף מסתגל לטמפרטורת המים. שינויים אלה משפיעים על מרכז הרעב והשובע במוח ויוצרים תחושת תיאבון מוגברת. רצוי להרגיע את הרעב מיד עם היציאה מהמים באמצעות פרי, חטיף גרנולה או כל פחמימה אחרת דלת שומן וקלוריות.
  • תופסים ראש

לא נופלים למלכודת:

יין (ועדיף אדום יבש) הוא הבחירה האופטימלית. מעבר לעובדה שהוא עשיר בנוגדי חמצון ונמצא במחקרים כמפחית סוגים שונים של סרטן, יש לו תפקיד נוסף ונכבד בדיאטה: הוא מעביר את הזמן. שלא כמו טקילה, בירה או וודקה,

  יושבים על הבאר  
בתפריט מחיר (קלוריות)
בירה (330 מ"ל, יצרנים שונים) 112-152
יין לסוגיו (150 מ"ל) 115-125
ורמוט (150 מ"ל) 170
ליקרים למיניהם (30 מ"ל) 36
קוקטיילים (כוס) 200-250
משקאות חריפים (60 מ"ל) 180-200

 את לגימת היין אפשר למשוך לאורך זמן ממושך יותר. הארומה והטמפרטורה שלו יישמרו, ואתם לא תיתפסו כחריגים (או כקמצנים).

מאחורי הקלעים:

בעלי הפאבים מספקים לכם צלוחיות של זיתים ובוטנים ללא תשלום, ולא מתוך נדיבות. השומן מעכב את ספיגת האלכוהול, ולכן כשמנשנשים אותם נדרש לא פעם יותר ממשקה אחד כדי להגיע לראש טוב. אל תיפלו בפח הזה. הסתפקו בכמה בייגלה מלוחים. אחוזי השומן בהם נמוכים, כך שהם אינם מעכבים את ספיגת האלכוהול.

יוצאים לבית קפה

לא נופלים למלכודת:

אל תיפלו למלכודת של "קפה ומאפה" למרות המחיר האטרקטיבי. מאפה יספק לכם תוספת של כ־500 קלוריות.

הזמינו קפה־ברד על בסיס קפה וחלב 1%, שיעלה לכם 123 קלוריות בלבד(כל כפית סוכר תוסיף 20 קלוריות).

מוזלי על בסיס יוגורט 0% שומן יעלה לכם 250 קלוריות.

בארוחת הבוקר הזמינו ביצים קשות במקום מטוגנות, לחם קל במקום בגט או לחמנייה ומשקה דיאט או מים במקום מיץ תפוזים. מרחו בגבינה לבנה ולא בחמאה, ותרו על הגבינות הצהובות למיניהן וכך תפחיתו כ־400 קלוריות.
מאחורי הקלעים:

בתי קפה רבים מכינים את הקפה־ברד מאבקה המכילה חומר ששמו קרמודן DC, ותפקידו לעזור בגיבוש המרקם. כדאי לדעת שהקרמודן משלשל ומכיל 20% יותר סוכר. לכן לפני שאתם מזמינים, בררו אם נעשה שימוש בחומר הזה.

שלום, אני נוסעת

לא נופלים למלכודת:

אל תוותרו על האווירה המקומית ועל החוויה הקולינרית שאותה מדינה מספקת לכם. החליטו שארוחה אחת ביום אתם מקצים למאכל הלאומי, ושאר הארוחות

  מסביב לעולם  
בתפריט מחיר (קלוריות)
פירות ים (200 גרם) 440
ריזוטו (כוס ורבע) 400
לחמעג'ון טורקי עם בשר 400
מרק קוסקוס עם ירקות ובשר 400
גולש הונגרי (150 גרם בשר) 300
שניצל וינאי (200 גרם) 200
אגרול (יחידה) 200

 באותו יום יהיו פשוטות וקלות יותר (סנדוויצ'ים, סלט, פירות). אל תיבהלו גם אם המנה המקומית עשירה בקלוריות ובשומן. ההליכה הרגלית האופיינית לטיולי חו"ל תקזז חלק גדול מהקלוריות.

מאחורי הקלעים:

אל תגיעו לטיסה מורעבים. כדי לשמר את האוכל במטוס מוחדרות לתוכו כמויות גדולות של שומנים.

תאכלו הכל!

הדיאטניות הקליניות נדיה גרינשטיין ולילי רוזן

יוצאות עם מטופליהן לאכול במסעדה ומרשות הכל

ועכשיו תשכחו את כל מה שקראתם, תעצמו את העיניים, תדמיינו מאכל משמין שהכי מתחשק לכם ותאכלו אותו. אצל הדיאטניות הקליניות נדיה גרינשטיין ולילי רוזן ממרכז "שיווי משקל", לא תצטרכו לדמיין אלא פשוט לאכול. ככה זה בשיטת ה־ NON DIET שלהן.

גרינשטיין: "אצלנו אין מאכלים אסורים, ואין הגבלה של שעת האכילה. במפגשים הטיפוליים לומדים המשתתפים לעצור את האכילה מיד כשהם מזהים את תחושת השובע, ובכך למנוע אכילת יתר. למעשה, הם לומדים להבחין בין רעב פיזיולוגי

ודעה  
   

 לרעב נפשי, וכשהרעב הפיזיולוגי מסופק, הרעב הנפשי יכול להיות מסופק גם הוא".

לפעמים לצורך המחשה יוצאות גרינשטיין ורוזן למסעדה יחד עם הלקוחות. "הם יכולים להזמין מה שהם רוצים. אחד הכללים במפגשים הוא להזמין רק אוכל שטעים להם. אם יתחשק להם פירות ים בחמאה ושמנת, שיאכלו. יחד איתם אנחנו מנסים לאתר את נקודת השובע, ולהפסיק מיד את האכילה. לפעמים מספיקים שני ביסים כדי לקבל את התחושה הזאת. במקרה הזה אפשר להשאיר את הארוחה שנותרה על הצלחת, ואם קשה לוותר, אפשר גם לארוז הביתה".

 

 

קישורים לאתרי חדשות רפואיים

 

BeOk פורטל לבריאות ויופי

להיות בריא מגזין רפואה ובריאות לקהל הרחב

Bבריא מגזין רפואה ובריאות אלטרנטיבי

Health  מגזין רפואה ותזונה (אנגלית)

Women'sHealth  מגזין רפואה ותזונה לנשים (אנגלית)